Weblog

soorten-bestelautoverzekeringen

Bij een bestelautoverzekering kunt u kiezen uit de drie bekende dekkingsvormen, afhankelijk van welke eventuele schades u wilt dekken. Hoe uitgebreidere dekkingsvorm u kiest, hoe uitgebreider de verzekeraar bij schades eventueel zal uitkeren. Het is dan ook verstandig om goed hierover na te denken en dat u er zeker van bent dat u voor de juiste vorm kiest.

WA bestelautoverzekering

Met deze vorm bent u gedekt voor de schade die u veroorzaakt aan andere voertuigen of personen. Schade aan uw voertuig is niet gedekt, over het algemeen wordt deze vorm afgesloten voor bestelauto’s ouder dan tien jaar.

WA+ bestelautoverzekering

Deze vorm wordt ook wel WA beperkt casco genoemd. Deze vorm dekt de schade aan andere voertuigen of personen, maar ook diverse schade’s aan uw eigen bestelauto. Hierbij kunt u onder andere denken aan schades die ontstaan door bliksem, diefstal of brand. Bekijk de polisvoorwaarden goed om te zien welke schades precies gedekt zijn. Deze vorm is geschikt voor bestelauto’s tussen de vijf en tien jaar oud.

All Risk bestelautoverzekering

Dit is de meest uitgebreide vorm ook wel volledig casco genoemd. Hierbij is al het bovengenoemde gedekt plus schade aan de eigen bestelauto. Over het algemeen zijn bijna alle situaties gedekt, echter sommige schades niet. Ook hiervoor is het belangrijk dat u de polisvoorwaarden goed doorneemt.

Aanvullende verzekering

Naast de keuze tussen de verschillende dekkingsvormen kunt u uitbreiden met een ongevallen- en inzittendenverzekering en of een rechtsbijstandverzekering. Ook heeft u bij sommige verzekeraars de keuze hoe hoog u het eigen risico wilt hebben en kunt u andere extra’s als pechhulp selecteren. Kijk goed naar de mogelijkheden en welke verzekeringen bij u passen, let tevens op dat u niet dubbel verzekerd bent.